Poate ca, intr-adevar, contrariile se atrag, dar daca vrei o relatie solida pe termen lung, ideal ar fi sa iti cauti un partener compatibil, cu principii si valori similare tie. Crezi ca ti-ai gasit Fat-Frumosul? Ei bine, exista cateva semne care iti arata ca tu si iubitul tau sunteti compatibili si ca puteti face urmatorul pas in relatie!

1. Aveti un program de lucru similar

Poate parea banal, dar cand esti intr-o relatie, programul de lucru similar devine dintr-o data foarte important. De ce? Fiindca, daca tu lucrezi ziua, iar el noaptea sau viceversa, relatia voastra va incepe sa scartie mai devreme sau mai tarziu, pentru simplul fapt ca veti ajunge sa petreceti mult prea putin timp impreuna, scrie elle.ro

De aceea, inainte de a te muta cu partenerul actual, spre exemplu, n-ar strica sa ai in vedere si programul lui de lucru. In situatia in care orarele voastre sunt incompatibile, puteti incerca o reajustare, de-o parte sau de alta, in asa fel incat sa reusiti sa faceti lucrurile sa functioneze.

2. Planurile voastre de viitor seamana foarte mult

Nu-i o idee prea buna sa investesti timp si sentimente intr-un partener daca tu visezi la o cariera stralucitoare, iar el nu stie cum sa se aseze mai repede la casa lui! Pentru ca povestea voastra sa fie una cu happy end, este important ca planurile voastre de viitor sa coincida, chiar daca nu pana in cele mai mici detalii.

In orice caz, amandoi ar trebui sa va aflati in puncte similare ale vietii pentru ca relatia voastra sa functioneze. Afla, asadar, cum isi vede el viitorul si intreaba-te daca perceptia lui, fie ca este vorba despre evolutia in cariera ori despre intemeierea unei familii, coincide cu a ta.

3. Aveti conceptii asemanatoare despre viata

La fel de importante sunt si conceptiile pe care le impartasiti despre lume si viata. Oricare ar fi ele, stii deja ca sunt definitorii, atat pentru tine, cat si pentru el, prin urmare nu le ignora, considerand ca tu sau el se poate schimba. In realitate, fara vointa proprie, nici tu, nici el nu va veti ajusta opiniile si veti astepta intotdeauna ca partenerul sa o faca, situatie care nu va reusi decat sa va genereze frustrari si amaraciune.

4. Aveti pasiuni comune

Hobby-urile voastre nu trebuie sa fie identice de la un capat la altul, dar pentru o convietuire armonioasa, ideal ar fi sa fie macar partial compatibile. Nu de alta, dar activitatile pe care le faceti impreuna si care va produc amandurora bucurie sunt unul dintre cei mai puternici lianti ai unei relatii.

Asadar, partenerul tau iti este cu siguranta compatibil daca iubeste muntele sau mare la fel de mult ca tine, chit ca tu urasti fotbalul, iar el abia asteapta urmatorul meci pe stadion!

5. Va gestionati banii in mod similar

Uniunea dintre un cheltuitor si o femeie cumpatata sau viceversa nu are prea multe sanse de reusita! Cum banii sunt un subiect foarte important, dar si foarte delicat, intr-o relatie functionala ar trebui sa existe un echilibru intre stilurile de gestionare a finantelor a celor doi parteneri. Chiar daca nu sunteti perfect compatibili din acest punct de vedere, ideal ar fi ca amandoi sa fiti temperati – nici prea cumpatati, dar nici excesiv de cheltuitori – pentru a nu-l frustra iremediabil pe celalalt.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here