Cutremur in Romania. Seismul a avut o magnitudine 4.5 şi s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri, în zona Vrancea-Buzău. 

CUTREMUR în Vrancea cu magnitudine 4.5, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. Este al doilea cu o magnitudine de peste 4 în luna noiembrie.

Un cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de vineri 31 octombrie spre sambata 1 noiembrie in Banatul montan, judetul Caras-Severin.

CUTREMUR a avut loc la ora locala 1h00min04sec in ziua de sambata, 1 noiembrie (ora 23h00min04sec UTC a zilei de vineri, 31 octombrie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost situat in regiunea Culoarului Timis-Cerna, zona localitatii TEREGOVA din judetul Caras-Severin (45,16 grade latitudine Nordica, 22,29 grade longitudine Estica).

Potrivit specialiştilor, un cutremur de adâncime mare, cu magnitudine peste 7 grade, poate fi periculoas pentru România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, susţine însă că un cutremur foarte mare nu se va produce prea curând pe teritoriul ţării noastre.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here