Cei mai multi dintre oameni sunt constienti de importanta pe care o are somnul in mentinerea sanatatii fizice si mentale. Ceea ce nu multa lume cunoaste este faptul ca pozitia in care te odihnesti este la fel de importanta ca si durata somnului.

Pozitia in care dormi are o influenta covarsitoare asupra sanatatii in general, ajuta la mentinerea aspectului tanar al pielii si imbunatateste digestia.

Pe ce parte ar trebui sa dormi

Sunt opt pozitii in care poti dormi si toate iti pot influenta sanatatea. Somnul pe partea stanga poate imbunatati starea de sanatatea si chiar salva vieti.

Odihna pe spate poate cauza dificultati de respiratie si este chiar periculoasa pentru suferinzii de astm ori pentru cei care se confrunta cu apnee, in vreme ce dormitul pe dreapta duce la inrautatirea problemelor digestive.

Beneficiile dormitului pe partea stanga

Cercetarile au demonstrat ca somnul pe partea stanga poate usura arsurile gastrice, iar in cazul femeilor insarcinate imbunatateste circulatia sangelui catre inima. Medicina traditionala orientala (Ayurvedica) ca si medicina alternativa indiana recomanda aceeasi pozitie de somn.

Partea stanga a corpului este partea dominanta a sistemului limfatic si in timp ce dormi pe aceasta parte corpul are mai mult timp pentru filtrarea si eliminarea toxinelor.

In schimb, atunci cand te odihnesti pe partea dreapta, sistemul limfatic se incetineste ceea ce are ca efect acumularea de toxine in corp si, prin urmare, creste riscul de boli mortale. Atunci cand sistemul limfatic nu functioneaza la capacitate maxima, devine incapabil sa filtreze toxinele, ori sa mentina circulatia corespunzatoare a fluidului limfatic prin organism. Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here