Este destul de amuzant că jumătatea masculină a planetei trebuie să se confrunte în fiecare dimineaţă cu această mică problemă: erecţia matinală. Care este explicaţia ştiinţifică pentru asta:

Este vorba de erecţii normale care au loc de mai multe ori în timpul nopţii şi cu precădere dimineaţa. Toţi bărbaţii fără disfuncţii erectile sunt ”împodobiți” la fiecare început de zi. Acest fenomen se întâmplă încă din timpul sarcinii, când reprezentantul sexului masculin nu este decât un făt, și continuă pe tot parcursul videții. Asta nu se întâmplă doar la bărbați. Multe femei au și ele senzații de excitare în timpul somnului, mai exact ceea ce se numește erecție clitoridiană.

Citește și: La ce se gândesc bărbații în timp ce li se face sex oral

De ce au bărbații erecție dimineața: Explicația pentru această reacție a organismului este că, în timpul somnului, se eliberează mai puțină noradrenalină, despre care se crede că inhibă erecția. Prin urmare, în timpul somnului, când eliberarea de noradrenalină este micșorată, testosteronul își face de cap.

O altă supoziție este că erecția matinală este declanșată de eliberarea de oxid nitric (NO). Acest lucru duce, de asemenea, la dilatarea vaselor de sânge, crește fluxul sanguin la nivelul penisului și voila, o erectie.

Citește și: Ce simt bărbații în interiorul vaginului și ce influențează asta

Ideea este că erecțiile nocturne contribuie de fapt la starea de sănătate a bărbatului. Prin erecție acea zonă se vascularizează mai bine deci este mai exigenată, iar asta previne fibroza cavernoasă, o afecțiune care duce în cele din urmă la disfuncție erectilă.

Aurelian Dumitrescu

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here