Toată lumea spune că e moale. I se mai spune “Mutul de la Cotroceni”. Dar nu asta e problema. E bine că e așa, președintele nu prea are atribuții, de aceea cei care l-au votat ca să salveze România, sunt la fel de inteligenți ca cei care se duc la muzee numai noaptea. Că atunci se “absoarbe” cultura.

Problema cu Iohannis este că nu are păreri proprii. El nici nu știe pe ce lume trăiește. E un profesor de fizică, dintr-un oraș de provincie, teleportat la București, pentru că politicieni murdari din România, care se mânjiseră în regimul Băsescu (Blaga, etc), aveau nevoie de o față “curată”. Au pus un german la guvernare, exact pentru românii care scuipă pe Logan și cumpără un gunoi de VW sau de BMW din Germania. Și transformă România într-o pubelă.

Numai că germanul ăsta nu prea știe pe ce lume trăiește. El a fost extaziat că a primit o super-vilă, imediat ce a fost numit președinte. S-a dus și a vizitat Reactorul de la Măgurele – asta îl interesează pe profesorul de fizică.

Îl cheamă pe Papă la București, ce mai poate să facă?

Să fie o marionetă în mâinile altora, asta știe să facă. Uitați-vă cum trag de el, moderatorii emisiunilor de la Realitatea TV, de la Digi24: Iohannis ar trebui sa facă asta, să dreagă asta…Împing ardeleanul naiv de la spate. Și el se mișcă, ca un urs. Sună Merkel: Klaus, Kaput păduri! Da, să trăiți, tanti Hitler, cum i se spune în Grecia….

Sunt convins că Iohannis nu i-ar fi cerut demisia lui Ponta. El s-a înțeles bine cu Victor Ponta încă de când a venit la guvernare. Tot timpul când au loc întâlniri între premier și președinte, acesta din urmă spune: a fost o întâlnire civilizată, etc. Iohannis nu a primit ordin dinafară să-l mazilească pe Ponta. A și zis în celebra sa declarație: este o situație imposibilă pentru România – ceea ce nu ne dorim acum este o criză politică. Nimeni nu vrea criză politică, că-i arde la bani. Pe cine? Pe cei care l-au pus pe Iohannis președinte, că ei stăpânesc acum economic România. Și atunci…nimeni nu vrea să tulbure apele….Iar Iohannis, împins de la spate de televiziunile care l-au făcut președinte, a zis o chestie ambiguă, ca și cum ar fi zis: lăsați-mă sa merg la culcare, am făcut ce ați vrut. Și, ca un copil bosumflat, s-a bucurat că i-a dat o palmă lui Ponta, după ce acesta îl necajise cu pădurile, pe care Iohannis și prietenul austriac le voiau despădurite.

Țara e condusă acum de premier, nu de președinte. Și atunci nu era mai bine să fie președinte premierul?

 

Marcel Avram

loading…

Abonare
Distribuie:1,831020

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here