In ciuda eforturilor guvernelor, a scolilor si a companiilor, foarte putine femei au acces la sectorul IT de pe piata muncii, deoarece barbatii nu sunt incantati “sa le aiba in preajma”.

In prezent, femeile insumeaza doar 15-18% din profesionistii IT, potrivit BCS (British Computer Society), The Cartered Institute for IT, in scadere fata de anii anteriori, scrie Manager.ro.

Cele mai noi cifre ale BCS au relevat nevoia de personal feminin in domeniul IT, 79% din cei 771 membri BCS spunand ca mediul tehnologic ar avea numai de castigat de pe urma doamnelor.

Totusi, femeile si-au votat mai mult reprezentantele. Din pacate, doar 67% dintre barbati au raspuns afirmativ la aceasta propunere versus 89% in randul femeilor.

Reticenta barbatilor din IT in privinta femeilor este adanc impamantenita.

Totodata, doar 4% dintre domnii care lucreaza in IT&C au spus ca femeile au parte de un tratament corect, cand vine vorba de promovarea profesionala.

In privinta salariului, 58% dintre femei cred ca barbatii castiga mai bine decat ele; doar 1% dintre barbati sustin ca femeile castiga mai bine decat ei.

Distribuie:13000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here