Echipele de salvare ajunse, marţi, la locul în care s-a produs accidentul aviatic din Alpii francezi sunt în stare de şoc, după ce au realizat că nu pot distinge nici măcar forma avionului, aparatul fiind complet “pulverizat” de impactul cu solul.

Salvatorii care au reușit să ajungă, marţi, aproape de locul în care avionul Airbus A320 s-a prăbuşit, la zece kilometri est de orasul Seyne-les-Alpes (Alpes-de-Haute-Provence ), au povestit că avionul este complet distrus.

“Totul este pulverizat, nu e nimic vizibil. Nu distingem nimic, nici măcar forma avionului”, spune Eric Sapet, un pompier aflat la locul tragediei, potrivit LeMonde. La bordul unui elicopter, el a fost printre primii salvatori ajunşi pe partea laterală a muntelui, unde avionul s-a lovit de un masiv.

Singurul element din avion identificat de armată, până acum, a fost un tren de aterizare.

“Cea mai importantă rămăşiţă umană găsită până acum nu e mai mare decât o valiză”, povesteşte un alt poliţist.

Deputatul Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul tragediei împreună cu ministrul de Interne francez, a scris pe Twitter că a survolat zona în care s-a prăbuşit avionul companiei Germanwings şi a descris cele văzute ca fiind o “oroare”.

“Avionul este distrus complet. Este o tristeţe de nedescris. Este un peisaj înspăimântător. Nu a mai rămas nimic în afară de resturi de aeronavă şi de cadavre”, a postat Castaner pe Twitter.

Aeronava, veche de 24 de ani, s-a dezintegrat total după ce s-a lovit de un masiv muntos şi a căzut într-o zonă greu accesibilă. “S-a auzit un zgomot puternic, la ora 10.30 dimineaţa. Oamenii au crezut că e vorba despre o avalanşă, dar zgomotul a fost atât de puternic încât toată lumea a ieşit afară”, spune jurnalistul Valentin Doyen.

Unul dintre conducătorii echipelor de intervenţie de la locul tragediei a declarat că avionul s-a rupt în mai multe bucăţi şi că resturile epavei sunt împrăştiate pe suprafaţa unui hectar. Acesta a apreciat că va dura câteva zile până când vor fi recuperate toate cadavrele. În plus, misiunea echipelor de intervenţie este îngreunată deoarece zona este una instabilă, cu pante foarte abrupte şi periculoase.

Cercetările la locul catastrofei au fost reluate miercuri dimineaţa. Peste noapte, căutările au fost întrerupte din cauza întunericului şi a vremii nefavorabile, cu ceaţă şi ploaie cu gheaţă, potrivit presei franceze.

 

AbonareDistribuie:0120Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here