Dulciurile pe care le poți mânca fără să te îngrași

Home > Dulciurile pe care le poți mânca fără să te îngrași

Cura de slăbire sau mai degrabă înfometarea este pentru mulţi oameni, din păcate, răspunsul corect pentru a scăpa de kilogramele în plus. Află că nu trebuie să renunți la tot ceea ce îți place și că sunt câteva deserturi pe care poți să le mămânci fără să îți faci giji de kilogramele în plus.

Include desertul care are indice glicemic scăzut

Dacă nu poţi renunţa la desert, o alegere înţeleaptă este desrtul care are un indice glicemic scăzut. Pentru că, de obicei, nutriţioniştii permit, o dată pe săptămână, consumul unui desert. Şi cum oamenii aleg de obicei produsele grase, cercetătorii au examinat efectele desertului asupra pierderii sănătoase în greutate.

Pentru acest studiu au fost alese adolescente supraponderale, cărora li s-a dat să urmeze o cură de slăbire timp de 3 luni. În această perioadă, jumătate dintre fete au avut voie, o dată pe săptămână, să mănânce un desert la alegere.

Celălalt grup a consumat desert cu un indice glicemic scăzut, de patru ori pe săptămână. După care s-au analizat diferenţele de greutate, indicele de masă corporala, glicemia şi altele. Astfel s-a descoperit că toate adolescentele au prezentat un indice de masă corpolală îmbunătăţit. Însă, la grupul adolescentelor care au consumat desertul cu indicele glicemic scăzut s-a înregistrat o scăderea mai mare în greutate comparativ cu celălalt grup. În plus, s-a constatat şi nivelul glicemiei scăzut precum şi o îmbunătăţire a apetitului la adolescentele care au mâncat desertul cu indicele glicemic scăzut.

Acest studiu, fascinant pentru cei interesaţi, a demostrat că desertul nu trebuie exclus dintr-o cură de slăbire atât timp cât sunt alese produsele cu un indice glicemic scăzut.

De obicei, oamenii se abţin din greu în perioada în care urmează o cură de slăbire de la dulciuri, însă atunci când li se permite aleg produsele cu un conţinut ridicat de zahăr. O opţiune mai bună sunt deserturile consumate cu moderaţie şi cu un indice glicemic scăzut. În acest mod, vă satisfaceţi dorinţa de dulciuri fară a ruina planul de a slăbi sănătos.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here