Un numar tot mai mare de femei si de tinere adapostite in taberele de refugiati din Germania sunt violate, agresate sexual si chiar fortate sa se prostitueze de catre solicitantii de azil, avertizeaza ONG-urile germane, se arata intr-un articol publicat de gatestoneinstitute.org.

Gatestone Institute este un think-tank din New York, presedinte al consiliului de administratie fiind John R. Bolton, fost ambasador SUA la ONU. Studiul organizatiei, bazat pe numeroase rapoarte si articole din presa germana, scoate in evidenta o realitatea socanta si prea putin cunoscuta.

Cele mai multe dintre violuri au loc in adaposturile mixte in care, din cauza lipsei de spatiu, autoritatile germane au cazat la un loc femei si barbati care impart atat zona de dormit, cat si toaletele. Multe dintre victime se tem de represalii, motiv pentru care pastreaza tacerea, sustin asistentii sociali.

Institutul Gatestone mai atrage atentia si asupra faptului ca multe femei din Germania sunt violate de catre solicitanti de azil din Africa, Asia si Orientul Mijlociu, scrie aktual.ro. Multe dintre agresiuni sunt minimizate de catre autoritatile germane si de catre presa nationala, aparent pentru a evita starnirea unor sentimente anti-imigratie.

Pe data de 18 august, patru ONG-uri care militeaza pentru drepturile femeilor, dar si care ofera asistenta sociala au trimis partidelor politice o scrisoare prin care avertizeaza asupra inrautatirii situatiei femeilor si copiilor in adaposturile pentru refugiati.

„Afluxul tot mai mare de refugiati a complicat situatia femeilor si a tinerelor de la centrul de primire din Giessen (HEAE) si in filialele sale. Practica de a oferi cazare in corturi mari, lipsa unor toalete separate, incaperi care nu pot fi blocate, lipsa unor adaposturi sigure pentru femei si fete tinere sunt factori care cresc vulnerabilitatea femeilor si a copiilor in HEAE. Aceasta situatie nu face decat jocurile celor care atribuie femeilor un rol subordonat si care le considera pe cele care calatoresc singure drept un ‘vanat salbatic’. In consecinta, au loc numeroase violuri si agresiuni sexuale. Primim, de asemenea, un numar tot mai mare de reclamatii legate de prostitutie fortata. Trebuie subliniat: Acestea nu sunt cazuri izolate.

Femeile reclama ca, atat ele, cat si fiicele lor, au fost violate sau supuse agresiunilor sexuale. Drept urmare, multe femei dorm in haine de strada. Femeile sustin ca evita sa foloseasca toaleta pe timp de noapte din cauza pericolului de viol si de jaf”, se arata in scrisoare.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca multe dintre femei s-au bucurat ca pot fugi din tara in care s-au confruntat cu experiente traumatizante, considerand ca, odata ajunse in Europa, sunt in siguranta. Insa nu este deloc asa.

Femeile si fetele tinere adapostite intr-o tabara de refugiati din Bayernkaserne, o baza militara din Munchen, sunt violate si obligate sa de prostitueze zilnic, anunta organizatiile pentru drepturile femeilor. Desi centrul dispune de camere separate pentru femei, usile nu pot fi blocate si barbatii pot patrunde oricand in incaperi si in toalete.

Aproximativ 80% dintre refugiati sunt barbati, anunta Bayerischer Rundfunk, care scrie ca refugiatii care obliga femei sa se prostitueze le vand pentru 10 euro. „Suntem cel mai mare bordel din Munchen”, a spus un asistent social descriind astfel tabara de refugiati de la Bayernkaserne.

Politia insista ca nu are nici o dovada ca violurile au loc, desi un raid facut in centru a scos la iveala faptul ca politistii pusi sa asigure securitatea taberei se ocupau cu traficul de droguri si de arme si inchideau ochii la actele de prostitutie.

Cazurile anchetate de Politie sunt razlete. Pe 28 august, un tanar de 22 de ani, din Eritreea, a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare dupa ce a incercat sa violeze o femeie irakiana in varsta de 30 de ani, la un adapost pentru refugiati din orasul bavarez Hochstadt. La 26 august, un refugiat in varsta de 34 de ani a incercat sa violeze o femeie de 34 de ani in spalatoria tabere din Stralsund, un oras aflat in apropiere de Marea Baltica.

La 6 august, Politia a anuntat ca o adolescenta musulmana in varsta de 13 de ani a fost violata de un alt solicitant de azil intr-o tabara de refugiati din Detmold, in vestul Germaniei. Fata si mama ei au fugit din tara lor de origine tocmai pentru a scapa de violenta sexuala. Desi violul a avut loc in iunie, Politia nu a anuntat nimic vreme de mai bine de doua luni, pana cand presa a publicat informatii despre incident. Potrivit unui editorial din ziarul Westfalen-Blatt, Politia refuza sa faca publice date cu privire la infractiunile care se petrec in randul refugiatilor, intrucat nu vrea sa legitimeze criticile cu privire la fenomenul migratiei in masa.

Bernd Flake, seful politiei din Detmold, a declarat ca tacerea a avut ca scop protejarea victimei. „Vom continua aceasta politica aceasta (de a nu informa publicul – n.r.) ori de cate ori sunt comise astfel de infractiuni in centrele de refugiati”, a spus el.

Intre 12 si 14 iunie, o fata de 15 ani care locuia in adapostul de refugiati de la Habenhausen, un cartier in nordul orasului Bremen, a fost violata in mod repetat de catre alti doi solicitanti de azil. Centrul a fost descris ca o „casa ororilor” din cauza violentelor comise de tineri din Africa si Kosovo. 247 de solicitanti de azil stau in adapostul cu o capacitate de 180 de locuri.

Gatestone Institute mai atrage atentia asupra faptului ca si violarea femeilor germane de catre solicitantii de azil a devenit o obisnuinta.

Pe data de 11 septembrie, o fata de 16 de ani a fost violata de un barbat neidentificat descris ca „un om negricios, care nu vorbea germana”. Incidentul s-a produs in apropierea unui adapost pentru refugiati din orasul bavarez Mering.

Pe 13 august, politia a arestat doi solicitanti de azil irakieni, in varsta de 19 si 23 de ani, pentru violarea unei nemtoaice de 18 ani, in spatele unei scoli din Hamm, un oras din Renania de Nord.

La 26 iulie, un adolescent in varsta de 14 ani a fost agresat sexual in toaleta unui tren din Heilbronn, un oras in sud-vestul Germaniei. Politia cauta un barbat „cu pielea inchisa la culoare”, cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, care are „trasaturi arabe.” Tot pe 26 iulie, tunisian in varsta de 21 de ani, solicitant de azil, a violat o femeie de 20 de ani, in cartierul Dornwaldsiedlung de Karlsruhe. Politia a pastrat secretul incidentului pana pe 14 august, cand un ziar local a publicat informatia.

Zeci de alte cazuri de viol si tentative de viol, pentru care politistii cauta „autori straini”, sunt si acum nerezolvate.

Din cei 411.567 de refugiati/migranti care au intrat in acest an in Uniunea Europeana, 72% au fost de sex masculin. Cel putin 80% dintre refugiati sau migrantii sunt musulmani.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here