Presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a criticat dur actiunile cancelarului german Angela Merkel fata de criza refugiatilor. El a acuzat-o pe Merkel ca a creat „haos” in Europa.

Liderul croat a spus, intr-un interviu pentru NOVA TV, citat de Spiegel si preluat de aktual24.ro, ca Merkel i-a chemat pe refugiati „iar acum a tras frana de mana, spunand ca Germania nu ii poate absorbi pe toti acesti migranti economici”.

 „Doamna Merkel a actionat ca si cum nu ar fi fost constienta ca tragand frana de mana, cu atatea masini in jur, va crea un haos. Toata aceasta situatie trebuie sa fie rezolvata acum”, a declarat presedintele Croatiei.

Declaratile liderului croat au loc cu putin timp inainte de Summitul extraordinar al UE privind criza refugiatilor.

Luni, Croatia a cerut Greciei sa inceteze trimiterea catre restul Europei a imigrantilor sositi din Orientul Mijlociu. ‘Afluxul de imigranti din Grecia trebuie oprit. Voi cere aceasta la reuniunea de maine (marti) a ministrilor de interne din tarile Uniunii Europene”, a declarat ministrul de Interne, Ostojic, la centrul de primire Opatovac, in apropiere de orasul Tovarnik (est).

”Este absolut inacceptabil ca Grecia sa-si goleasca centrele de refugiati si sa-i trimita pe oameni catre Croatia, via Macedonia si Serbia”, a mai spus ministrul croat.

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here