România beneficiază de asistență financiară prin Granturile Norvegiene 2009-2014, având ca obiectiv să contribuie la reducerea disparitaților economice și sociale din Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor de cooperare între statul donator (Norvegia) și statele beneficiare prin sectorul prioritar RO19 “Inițiative în sănătatea publică”.

Strategia programului este acea de a se concentra pe îmbunătățirea indicatorilor de sănătate relevanți din România. În ceea ce privește sănătatea, populația României are unii dintre cei mai nefavorabili indicatori din toată regiunea europeană, nu numai de la nivelul UE. Obiectivele noii strategii a Ministerului Sănătății pentru perioada 2014-2020 (aprobată în noiembrie 2014) vizează reducerea disparităților în starea de sănătate a populației din România, comparativ cu UE prin asigurarea accesului garantat și la prețuri accesibile a serviciilor de sănătate. Astfel, obiectivele planificate a fi finanțate prin Granturile Norvegiene 2009-2014 sunt legate de această abordare strategică.

Programul pune accent pe asistența medicală primară, inclusiv asistenta pentru copii și bătrâni, se adresează nevoilor specifice ale grupurilor minoritare cu accent pe populația Roma dar în același timp contribuie la consolidarea asistenței medicale primare în termeni de cantitate și calitate a serviciilor oferite.

Inițiative în Sănătate Publică” se adresează grupurilor vulnerabile care nu au avut acces la servicii medicale și care nu și-au făcut niciodată analizele.

Programul își propune să contribuie la reducerea disparităților economice și sociale și la consolidarea relațiilor de cooperare între statul donator(NORVEGIA) și statele beneficiare. De aceea orice persoană ce este interesată a-și face testele poate consulta link-ul de mai jos și a culege informația care îi este necesară. Testele sunt GRATUITE și pot fi făcute de oricine este interesat și dorește a le face.

http://www.initiativeinsanatate.ms.ro/ 

NU este condiționată calitatea de asigurat.

Articol redactat de Michaela Maria

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here