Abdelhamid Abaaoud, in varsta de 27 de ani, este cel care ar fi finantat si organizat atacurile sangeroase de vineri seara, de la Paris, anunta presa franceza, citand surse din randul anchetatorilor. Abaaoud ar mai fi autorul unor talharii armate.

Abdelhamid Abaaoud, despre care se stie ca este cetatean belgian si ca a locuit o vreme in Siria, locuia in prezent in Molenbeek, o suburbie a orasului Bruxelles, cunoscuta ca fiind locuita in principal de islamisti. Este aceeasi zona in care un alt suspect al atentatelor teroriste de la Paris a fost prins. Este vorba despre Salah Abdeslam. Cei doi ar fi comis mai multe talharii armate, notează aktual24.ro. Un jihadist francez arestat la intoarcerea din Siria in aceasta vara ar fi spus serviciilor secrete franceze ca la sosirea sa in Siria a fost primit de Abdelhamid Abaoud, care i-a cerut sa comita un atentat asupra unei sali de concerte.

In ianuarie, numele Abaaoud apare mentionat intr-o serie de atacuri planificate din Belgia. Mai tarziu, el s-a dovedit a fi cel care sponsoriza campania teroarista.

Anterior, presa belgiana a scris ca Abaaoud a avut de-a face cu un cunoscut jihadist belgian din gruparea Statul Islamic, considerat ca fiind creierul atentatelor dejucate in luna ianuarie la Verviers, din estul Belgiei, la scurt timp dupa atacul de la Charlie Hebdo.

Liberation a legat numele lui Abdelhamid Abaaoud si de Sid Ahmed Ghlam, un student francez acuzat de crima, tentativa de crima si infractiuni de natura terorista.

Documente confiscate de la domiciliul acestuia si o cautare pe computerul si telefonul sale personale sugereaza ca Ghlam se afla in contact cu un vorbitor de franceza din Siria, care i-a ordonat sa comita un atac asupra unei biserici, potrivit ziarului britanic.

Cinci din sapte jihadisti sinucigasi care au participat la atentatele de vineri seara de la Paris au fost identificati oficial, dupa ce procuratura a dat deja publicitatii numele a doi dintre ei.

Ahmad Al Mohammad s-a aruncat in aer langa Stade de France. E nascut in 10 septembrie 1990, in Idlib, Siria, daca se dovedeste ca pasaportul gasit langa trupul sau este autentic, arata ziare.com.

Samy Amimour a fost unul dintre atacatorii sinucigasi de la sala de spectacole Bataclan. S-a nascut la 15 octombrie 1987, in Paris, potrivit BBC.

Gruparea jihadista Statul Islamic a avertizat intr-o noua inregistrare video difuzata luni ca toate tarile care participa la loviturile aeriene din Siria impotriva SI vor avea aceeasi soarta ca Franta si a amenintat ca va ataca Washingtonul, relateaza Reuters. „Le spunem statelor care iau parte la campania cruciata ca, atunci cand o vrea Dumnezeu, asa cum am lovit Franta, in centrul sau, Parisul, juram ca vom lovi America in centrul sau, Washington”, a afirmat un barbat in inregistrarea video. Pentru moment nu s-a putut verifica autenticitatea inregistrarii video.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here