Uniunea Europeana a aprobat neconditionat preluarea de catre Facebook a serviciului de mesagerie Whatsapp pentru 19 miliarde de dolari, tranzactia putand sa fie incheiata in orice moment, in ciuda opozitiei companiilor din industria telecomunicatiilor din Europa.

Comisia Europeana, autoritatea antitrust din Europa, a decis ca Facebook Messenger si Whatsapp, aplicatiile de mesagerie pentru smartphone-uri ale celor doua companii, nu sunt concurenti apropiati, astfel ca utilizatorii vor avea in continuare “o gama de optiuni” din care sa aleaga si in urma tranzactiei.

“Am analizat cu atentie propunerea de achizitie si am ajuns la concluzia ca tranzactia nu va duce la impiedicarea competitiei pe aceata piata dinamica si in ascensiune”, a declarat Joaquín Almunia, comisarul antitrust.

Operatorii din telecomunicatii din Europa au facut lobby impotriva acestei tranzactii, avertizand ca preluarea Whatsapp de catre Facebook ar putea oferi celor doua companii un control sporit asupra pietei si asupra datelor despre utilizatori.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here