Benzina şi motorina se scumpesc cu 41 de bani pe litru, de la miezul nopţii, ca urmare a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi din 1 aprilie.

Companiile petroliere vor scumpi masiv carburanţii, din această noapte, ca urmare a introducerii accizei suplimentare la carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, informează Economica.net.

Petrom, cea mai mare companie petrolieră, va creşte preţurile la benzină şi motorină cu 41 de bani pe litru, iar Rompetrol, numărul doi pe piaţa locală de distribuţie, va anunţa nivelul majorărilor de preţ la ora 14.00.

Companiile petroliere vor creşte preţurile ca urmare a introducerii de la 1 aprilie, a accizei suplimentare la carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru. După miezul nopţii, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina standard de 95 va costa 6,26 lei pe litru, iar benzina extra, cu o cifra octanică de 99, va costa 6,71 lei litrul. Motorina va costa 6,38 lei litrul. La un rezervor de 50 de litri, un “plin” se va scumpi peste 20 de lei.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de taxe, de cursul de schimb dar şi de condiţiile de piaţă.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil, Mol şi Eni (Agip).

 

Distribuie:1140

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here