Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru o eventuală stare de urgenţă în Grecia, spune comisarul european din partea Germaniei. Atena se apropie de faliment, după ce negocierile începute sâmbătă cu creditorii s-au blocat. În timp ce Uniunea Europeană spune că mingea este în terenul Greciei, Tsipras le cere creditorilor să fie realişti.

Grecia riscă să intre în incapacitate de plată de la 1 iulie, după ce negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană au intrat din nou în impas.

“Pe lângă negocierile programate pentru joi, un plan de urgenţă, un plan B, este important pentru că, de la 1 iulie, în Grecia ar putea fi instaurată starea de urgenţă în zona energiei, a salariilor poliţiei, a medicinei şi nu numai”, spune Guenther Oettinger, comisarul UE pentru Economie şi Societate Digitală.

Grecia şi creditorii încă nu s-as înţeles asupra reformelor pe care Atena ar trebui să le implementeze. Statul elen trebuie să ramburseze 1,7 miliarde de dolari Fondului Monetar Internaţional până la sfârşitul lunii, bani de care, deocamdată, nu dispune.

Potrivit propunerilor înaintate până acum de Grecia, guvernul Tsipras vrea să aplice taxe pe yachturi, piscine şi pe jocurile video. Grecii insistă că nu vor creşte preţurile pentru servicii medicale, mâncare proaspătă şi energie.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here