Medicina chineză este renumită pentru eficiența și simplitatea ei. Potrivit doctorilor asiatici poți afla de ce boli suferi doar privindu-ți chipul. Aspectul pielii de la nivelul feţei îţi poate spune tot ce trebuie să știi despre starea ta de sănătate.

Fruntea

Cușuri și iritații= înseamnă că mănânci prea multe grăsimi şi alimente conservate, care duc la încetinirea digestiei, ori semnalează un consum crescut de zahăr și alcool. Ca să scapi de problemă trebuie să consumi alimente proaspete, să te hidratezi corespunzător, să respecți orele de somn și să renunți la alcool.

Sub pleoapele inferioare ale ochilor

Dacă această zonă este mai închisă la culoare ori este dureroasă, asta poate fi pus pe seama circulației deficitare a sângelui, îngreunată de tutun și alcool. Ca să scapi de problemă trebuie să reduci cofeina, îndulcitorii artificiali, alcoolul și să bei cât mai multă apă.

Zona sprâncenelor și între sprâncene

Dacă simți dureri în această zonă poate fi din cauza sistemului digestiv care nu funcționează atât de bine pe cât ai credea. Cel mai probabil ai nevoie de mult timp pentru a digera produsele de origine animală. Ca să scapi de problemă trebuie să faci plimbări în aer liber, să faci sport, yoga sau orice alte activități care te relaxează.

Nasul

Când aspectul pielii din zona nasului se schimbă este foarte probabil să ai probleme cu circulaţia sângelui, să ai colesterolul mare sau tensiunea ridicată, scrie observatorul.tv. Ca să scapi de problemă trebuie să îți detoxifici organismul și să îți verifici temeinic nivelul colesterolului și tensiunea arterială.

Bărbiea

Iritațiile și coșurile de pe bărbie sunt cauzate de alimentele bogate în zaharuri şi grăsimi, dar şi de băuturile pe bază de cofeină şi de alcool. Ca să scapi de problemă trebuie să eviți excesul de alimente sărate și să alegi mai des fructele și legumele proaspete.

Obrajii

La nivelul pielii de pe obraji se răsfrâng efectele fumatului în exces, a puluării și astmul. Ca să scapi de problemă trebuie să eviți consumul alimentelor procesate și produsele cosmetice toxice.

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here