Patru imigranti au hartuit joi seara o studenta la Academia de Dans din Budapesta. Tanara e convinsa ca cei patru ar fi vrut sa o violeze daca nu ar fi avut norocul ca, din senin, sa apara o patrula de jandarmi si acestia sa se sperie.

Paksa Eleanor a acordat un interviu reporterilor site-ului mandiner.hu. Ea le-a povestit acestora ca joi seara, dupa ora 10, cand se intorcea de la repetitiile pe care le avusese la teatru, au inceput sa o urmareasca patru tineri. Unul i-a smul geanta, iar altul a prins-o de mana, in timp ce doi dintre ei s-au asezat in fata ei.

Reporter: Sigur erau imigranti?
Paksa Eleanor: Vorbeau limba araba.
Reporter: Si ce au vrut? Sa fure?
Paksa Eleanor: Nu stiu.
Reporter: Sau au vrut sa te violeze?
Paksa Eleanor: Exact asta am simtit ca vor. M-au tarat un minut sau doua, mi-au vorbit, dar n-am inteles ce spuneau. Le-am zis sa ma lase. Cred ca nici ei nu au inteles. Si atunci am tipat. Am avut mare noroc ca o patrula de jandarmi a aparut prin apropiere si cand i-au vazut, au fugit.
Reporter: Si le-ai spus sa fuga dupa ei?
Paksa Eleanor: N-am putut. Plangeam, eram socata. Nu voiam decat sa ajung in siguranta acasa.
Reporter: Ulterior ai depus o plangere la Politie?
Paksa Eleanor: Erau patru, iar situatia in care am fost nu mi-a permis sa ii observ in detaliu si sa retin amanunte ca sa ii pot descrie. Mi s-a parut inutil sa fac o plangere pentru a oricum ar fi fost imposibil sa ii gaseasca. Probabil ca nici nu mai sunt in Ungaria.
Reporter: Intamplarea te-a facut sa te razgandesti in privinta refugiatilor?
Paksa Eleanor: Acum sentimentele imi sunt impartite. Mereu am fost de partea lor, pentru ca si eu daca ar fi fost razboi as fi fugit cu familia mea. Am incercat sa le inteleg problemele si si acum sunt de partea lor. Dar oricine ar fi putut ajunge in situatia mea si nu avem siguranta ca apare la timp o patrula care sa ne salveze.

Ea a tinut sa sublinieze ca nu este xenofoba, scrie aktual24.ro. Mai mult decat atat, dupa acest incident, s-a dus sa-i ajute pe refugiati, femei si copii, impreuna cu mama sa. Aceasta s-a oferit voluntar intr-o organizatie care prepara mancare pentru refugiati. Paksa Eleanor este nascuta in Budapesta, dar familia ei este refugiata din Ucraina.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here