Klaus Iohannis, a declarat, referitor la încercarea de demitere a preşedintelui Băsescu din vara lui 2012, că a fost un demers care nu trebuia pus in aplicare, fiind ”la limita Constituţiei”si bazandu-se pe o procedură ”inutilă şi prost inspirată”. Iohannis admite insa ca a fost în favoarea suspendarii, relateaza Mediafax.

Liderul PNL si candidatul ACL la presedintie a susţinut, luni, într-o emisiune a postului B1 Tv, că în 2012 nu a fost nici în tabăra USL, nici în cea a lui Traian Băsescu, fiind un ”observator independent”. ”Ceea ce s-a întâmplat în 2012 în vară a fost la limita Constituţiei. (…) Întreaga procedură a fost inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul, nu a avut nimeni ce câştiga de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, a făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi”, a apreciat liderul PNL.

“Fondul problemei, dacă se votează ‘pentru’ sau ‘contra’, la momentul respectiv a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare. Aşa a fost opinia majoritară la momentul respectiv”, a mai spus Iohannis.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here