In data de 20 mai, garda de coasta cubaneza a anuntat ca a interceptat o nava fara capitan si echipaj la bord, care se indrepta spre Cuba. Specialistii cubanezi sustin ca este vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost data disparuta, in decembrie 1925.

Disparitia navei a fost asociata cu Triunghiul Bermudelor. Cubanezii au depistat prima data vaporul in data de 16 mai, cand au incercat sa intre in comunicatie cu echipajul navei. Demersurile in acest sens au esuat, iar cateva zile mai tarziu, marinarii cubanezi au putut sa patrunda la bordul navei.

 

Ei au constatat ca este vorba despre un vapor vechi de o suta de ani, care se numeste SS Cotopaxi. Evident ca la bord nu se gaseau marinari. La bordul vaporului a fost descoperit jurnalul de bord Din pacate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs si a dus la disparitia echipajului si implicit a vaporului.

Toate consemnarile din jurnal se opresc la data de 1 decembrie 1925. In data de 29 noiembrie, vasul Cotopaxi pleaca din Carolina de Sud spre Cuba. La bord erau 32 de marinari sub comanda capitanului Meyer si avea o incarcatura de 2340 de tone de carbon. Doua zile mai tarziu, vaporul a fost dat disparut.

Ministrul afacerilor externe din Cuba a declarat ca se face o ancheta cu privire la acest eveniment si ca misterul care s-a creat in jurul Triunghiului Bermudelor trebuie dezlegat, dat fiind faptul ca aceasta ruta este tot mai ocolita de navele maritime comerciale, situatie care afecteaza Cuba.

Triunghiul Bermudelor este o zona dificil de a fi definita, care acopera Miami, Puerto Rico si Bermudele.

Reaparitia acestui vapor a suscitat interesul lumii stiintifice si chiar o echipa de specialisti s-a deplasat in Cuba, in vederea dezlegarii misterului acestei disparitii, scrie Efemeride.

Mai mult AICI!

loading…

Abonare
Distribuie:0330

3 COMMENTS

  1. Interesant dar nu astfel de stiri nu apar in agentiile media centrale deci pare sa fie ceva fake. Voteaza acest comentariu: 5  1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here