Ieri, 15 februarie, preşedintele Traian Băsescu s-a întrunit cu parlamentarii PDL la Palatul Parlamentului, pentru a stabili împreună o nouă strategie de guvernare, informează Realitatea.net.

Şeful statului a declarat în urma discuţiilor că, prin noul stil de guvernare, trebuie să se urmărească relansarea economică şi să se renunţe la strategia de criză. Prin măsurile ce vor fi luate se doreşte, totodată, relansarea încrederii în coaliţia de guvernare.  Traian Băsescu a confirmat că a început de luni, 14 februarie, o serie de consultări în interiorul coaliţiei, în acest scop. În opinia sa, lucrurile vor putea avansa după ce se vor termina alegerile din cadrul UDMR.

Întrebat dacă s-a pus problema alegerii unui premier independent, preşedintele a spus că aceasta ar putea fi o soluţie, dar că se îndoieşte de acordul coaliţiei. Cât despre numele apărute în presă ale unor potenţiali premieri, Băsescu a comentat că sunt speculaţii în afara realităţii.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul întâlnirii de ieri, că nu s-a discutat în mod direct despre înlocuirea sa din funcţie şi că prioritatea a constat în găsirea unei noi soluţii de guvernare, prin care să se recâştige încrederea populaţiei în Executiv.

Simona Vlad-Sabie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here