Sunt anumite propozitii pe care oamenii destepti nu le rostesc niciodata la locul de munca. Aceste expresii prezentate de huffingtonpost.com au o incarcatura speciala, care te fac sa pari mai putin capabil in ochii celor din jur.

Si nici nu mai poti sa le retragi dupa ce ti-au scapat. Nu vorbim despre glume deocheate, expresii cu dublu sens sau remarci politice. Acestea nu sunt singurele lucruri care-ti pot contura o imagine gresita la birou.

“Rezolv totul intr-un minut!”

Stim ca vrei sa dai impresia ca esti omul potrivit la locul potrivit, insa afirmand asta nu faci decat sa demonstrezi ca nu faci lucrurile bine si pe indelete. Daca spui ca o sarcina pe care o ai de indeplinit dureaza doar un minut atunci va parea ca faci totul pe graba. Poti sa spui asta doar daca chiar rezolvi respectiva sarcina in 60 de secunde, insa altfel nu ar trebui sa lasi impresia ca ai putea s-o termini mai repede decat se poate de fapt in realitate.

“Voi incerca…”

Suna ca o tentativa si sugereaza ca nu ai incredere in abilitatile tale de a executa respectiva sarcina. E timpul sa preiei controlul asupra a tot ce faci. Si daca esti rugata sa duci ceva la bun sfarsit atunci fie accepti ferm, fie oferi o alternativa de care tu esti 100% sigura. Dar nu spui niciodata asta pentru ca vei da impresia ca nu intentionezi sa-ti dai toata silinta.

“E nedrept.”

Toata lumea stie ca viata e nedreapta, asa ca daca afirmi la randul tau asta in repetate randuri nu faci altceva decat sa pari imatura si naiva. Daca nu vrei sa-ti creezi o imagine proasta in fata colegilor atunci incearca sa vii cu concluzii constructive si lasa astfel de interpretari pentru oameni care n-au ceva mai bun de spus. CITEȘTE PE BLOG CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here