Duminică, 13 decembrie, la Milano. Într-o piaţă de vechituri (Mercatino delle pulci), unde de obicei se vând obiecte uzate, vechi, prăfuite prin pivniţe, fâlfâia mândru un steag românesc, ceea ce a atras-o pe cititoarea noastră în zona respectivă.

Povestea este redată de o româncă. Când a ajuns la locul cu pricina, i s-a făcut ruşine şi scârba:“Unde fâlfâie steagul şi iese fum, acolo-s românii noştri!”

Românii încropiseră un bazar alimentar – singurii care vindeau alimente – unde expuseseră cărnuri, prăjituri cu cremă, murături, dar nu numai. Făceau şi nelipsiţii mici şi serveau băuturi alcoolice, în condiţii totale de lipsă de igienă, aşa cum reiese din pozele făcute pe ascuns de românca noastră. Pe ascuns, pentru că “riscai să-ţi iei vreo două în bot, bărbaţii erau deja beţi criţă”, spune cititoarea noastră.

“Eu m-am săturat să mă ruşinez de naţia mea, suntem noi primii care trebuie să luăm atitudine faţă de asemenea circuri pe care le fac conaţionalii noştri. Înţeleg că au clienţi, pentru că erau inclusiv mămici cu copii care le cumpărau ‘prajituri bune ca la România’. Dar cum poţi tu, mamă, să-i cumperi copilului o prăjitură expusă pe o tarabă, în aer liber, sau o bucată de carne pusă pe o masă joasă, pe lângă care trec toţi? Vânzătorii se scarpină în cap sau între picioare şi ating marfă cu mâinile. Apoi ne văităm că românii sunt bolnavi!” CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here