Mai nou, în reţeaua supermarketelor Carrefour se comercializează şi „apă de masă”. Pe ambalajul bidonului nu se specifică însă care este compoziţia chimică a acestui produs.

La sesizarea unei cliente, care a considerat că românii erau păcăliţi crezând că achiziţionează apă minerală naturală, ANPC i-a obligat pe francezi să indice pe eticheta bidonului ce conţine apa din interior. Surpriză uriaşă: apa pe care mulţi o cumpără la suprapreţ nu e decât banala apă de la chiuvetă, scrie activenews.ro.

„Apa de masă se obţine prin tratarea suplimentară a apei potabile în vederea îmbunătăţirii caracteristicilor calitative ale acesteia. Pentru a se deosebi de apa minerală care conţine substanţe minerale în compoziţie determinată, este interzisă declararea unei compoziţii în oligoelemente sau sursa de provenienţă pentru apa de masă, care, aşa cum v-am menţionat este apă potabilă şi nu apă minerală”, scrie pe contul de Facebook jurnalista Dana Purgaru.

  • Cum este definită apa de masă: „Apa de masă poate fi o apă de fântână ce provine dintr-un acvifer (acumulare de apă în subteran la mică adâncime) în urma forării stratului permeabil, sau adusă la suprafaţă prin altă metodă de extragere. De asemenea, apa de masă poate fi o apă arteziană ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, nivelul apei de izvor aflându-se deasupra nivelului superior al acviferului. Ca şi apa de izvor, apa de masă poate fi afectată de ceea ce se întâmplă la suprafaţă: ploi, secetă, deversări etc.”.

AbonareDistribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here