Ați auzit până acum că există un oraș în care poți închiria un întreg apartament cu mai puţin de un euro pe an? Dacă nu, este momentul să îți spunem noi mai multe despre asta și cum a fost posibil. 

În urmă cu aproape 500 de ani de Jakob Fugger “cel bogat”, unul dintre cei mai influenţi bancheri ai vremii, a construit acest loc cu gândul să le ofere o casă celor care nu îşi permiteau acest lucru.

Fuggerei poate găzdui 142 de locuitori. În schimbul acoperișului de sub capul lor, oamenii trebuie să se roage de 3 ori pe zi pentru sănătatea bancherilor, și să nu întârzie la ora închiderii. Porțile cartierului se închid la ora 22, iar cine întârzie suportă o amendă.

Jakob “cel bogat” a fost, din multe puncte de vedere, varianta medievală a bancherului de succes de pe Wall Street. El a bătut monede pentru Vatican, a condus comerţul cu mai multe condimente şi a finanţat campania prin care regele spaniol Carlos al V-lea a devenit împăratul Imperiului Roman în 1519, scrie presalibera.net.

La mijlocul secolului al XIV-lea, Jakob Fugger era unul dintre cei mai bogaţi oameni din Europa. El a lăsat moştenire familiei peste 7 tone de aur şi mai multe afaceri, unele dintre acestea existând şi astăzi.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here