Nu este nici un secret faptul ca apa de la robinet este plina de clor, un produs chimic dezinfectant destul de utilizat in zilele noastre.

Apa pe care o bem, nu trebuie sa contina mai mult de 4 mg de clor/litru, insa din pacate aceste doze depasesc cu mult nivelul recomandat. Puteti verifica acest lucru efectuand un test, test ce va arata cu exactitate cantitatea de clor ce se regaseste in apa pe care o bem sau o folosim la prepararea mancarurilor.

Oricum am utiliza aceasta apa cu clor, fie ca o bem sau o utilizam la gatit, aceasta va produce in timp daune majore organismului.

Consumul de apa cu clor creste riscul de cancer al vezicii urinare, creste nivelul de colesterol, provoaca aparitia astmului si alergiilor, fiind destul de periculoasa pentru tractul respirator.

Multe organizatii de sanatate recomanda, sa curatam apa de clor, ori de cate ori o consumam.

Cum eliminam clorul din apa de la robinet?

– Cel mai simplu mod de eliminare a clorului din apa il constituie adaugarea cu 2-3 minute inainte de consum, a 4-5 picaturi de zeama de lamaie la fiecare pahar de apa (200 de m)l. Vitamina “C” care se regaseste din abundenta in lamaie este un foarte bun purificator.

– Puteti adauga direct in apa pe care doriti sa o consumati tablete de vitamina C. De obicei, raportul recomandat este de 1 mg de vitamina pentru 1 litru de apa, dar puteti adauga si mai mult, depinde de cantitatea de clor care se regaseste in apa.

– Apa se mai poate curata de clor si in cazul in care o lasati intr-un recipent pentru mai mult timp. Conditia este ca recipientul sa ramana deschis, intrucat acest clor se va evapora singur. Problema este ca acest procedeu (evaporarea) poate dura 2-3 zile.

Sursa: secretele.com.

Autor: Maya

loading…

Abonare
Distribuie:280000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here