Este extrem de îngrijorător faptul că Iohannis si Basescu vor sa se foloseasca de tema voturilor din diaspora pentru a contesta rezultatele alegerilor de duminica. Nemulțumirile, în parte legitime, ale românilor din diaspora sunt confiscate de ACL în scopuri electorale, ceea ce înseamnă că Iohannis si ACL politizeaza protestele. Scopul acestei manevre este, de fapt, prelungirea mandatului lui Traian Basescu, cu efect direct de instigare a românilor sa iasa in strada si crearea unui haos generalizat în toată țara.

Premierul Victor Ponta, candidatul alianței electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, consideră că președintele Traian Băsescu și Klaus Iohannis încearcă “să fraudeze moral alegerile”, punând la cale un scenariu care presupune ca aceștia să admită că pierd alegerile, însă să anunțe contestarea rezultatelor acestora.

“E foarte important și voi merge și voi ruga românii să vină la vot pentru că eu văd din nou scenariul din 2004 și 2009 folosit. În 2004, între turul I și turul II, domnul Băsescu a zis că îl arestează pe șeful BEC și că au furat voturi. După ce a ieșit președinte, nu a mai găsit niciun vot. În 2009, a pierdut alegerile domnul Băsescu în România, a fraudat votul în diaspora cu cei de la externe cu ambasadori și a devenit din nou președinte. Acum se întâmplă același lucru, întâi au încercat să spună că se fraudează votul, când au apărut toate instituțiile statului și au spus domne, atenție, nici măcar un singur vot nu s-a fraudat, totul se verifică … Acum încearcă să fraudeze moral să spună—da, câștigă Ponta, duminica viitoare, dar noi o să contestăm. Acțiunea concertată a domnului Băsescu și a domnului Iohannis se referă la contestarea rezultatului votului de duminica viitoare, ori acesta este un lucru rău pentru România. Dacă diferența va fi mare, clară vor fi cu atât mai penibili în această încercare”, a declarat duminică Ponta, la Antena 3.

În opinia sa, candidatul ACL, Klaus Iohannis, are “slăbiciunea” funcțiilor. “De ce a fost bun PSD în 2009 când l-a propus primi-ministru, dânsul întotdeauna și-a dorit o funcție. În 2009, a zis: vin de la Sibiu dacă mă puneți prim-ministru și noi, PSD, am zis îl punem prim-ministru și atunci PSD era bun. În 2014, a venit și a zis vin de la Sibiu dacă în Guvernul acesta al lui Ponta — pe care îl critică acum, da, vreau să mă puneți vicepremier (…) lucru care s-a întâmplat acum șapte luni, opt luni, după care domnia sa a zis că vine și îl susține pe Crin Antonescu la președintele României dacă îl pune prim-ministru, deci era bun și Crin Antonescu, asta s-a întâmplat acum șase luni (…) Cred că domnul Iohannis și nu o spun cu răutate, are această slăbiciune a funcțiilor”, a spus Ponta.

Victor Ponta a subliniat că va merge săptămâna viitoare la dezbaterile de la România TV, Realitatea TV, B1TV și Antena 3 — pentru că cele patru posturi au informat zi de zi tot ce se întâmplă în viața politică — indiferent dacă Klaus Iohannis va fi prezent sau nu.

“Eu merg oricum. Dacă domnul Iohannis vine, e cu atât mai bine, pentru că îmi va face plăcere să aflu pentru prima dată ce gândește domnul Iohannis despre politica externă, despre politica de securitate (…) sunt de acord să vină și cu prompterul, nu am o problemă, sau cu cască, să i se spună, nu e o problemă chestia asta”, a arătat Ponta.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here