Se spune că oamenilor cărora nu le plac florile sunt persoane rele, însă există anumite plante pe care foarte mulţi dintre noi nu ar trebui să le ţinem în casă deoarece sunt periculoase pentru sănătate.

Aloe Vera este cunoscută pentru puterea de vindecare asupra problemelor de piele, însă seva gălbuie din interiorul frunzelor are o reacţie laxativă dacă este ingerată.

Planta suculent (Kalanchoe daigremontiana) este o plată toxică pentru că frunzele conţin un glicozid cardiac, ce provoacă moartea animalelor şi chiar a bebeluşilor care ingerează părţi din plantă.

Datura (Datura innoxia) este o plantă extrem de rezistentă, dar şi toxică. O doză mică poate duce la o stare de intoxicaţie ce poate dura zile întregi sau chiar moartea.

Crizantema sunt flori frumoase, însă un contact prelungit cu aceste plante vă poate îmbolnăvi de dermatită.

Hortensia, mai ales frunzele şi mugurii ei, poate provoca vărsături, dureri abdominale, iar persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact când îngrijesc planta.

Iedera este o plantă de ornament. Dacă este ingerată, chiar şi o cantitate mică, poate provoca dificultăţi mari în respiraţie, convulsii, vomă, paralizie şi chiar comă.

Abonare
Distribuie:30000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here