Preoţii şi credincioşii din Valea Jiului s-au mobilizat pentru eliberarea Monicăi-Iacob Ridzi. Aceştia stâng chiar şi în biserici semnături pentru graţierea fostului ministru.

Listele pe care s-au strâns deja mii de semnături se găsesc în aproape toate bisericile din Petroşani, oraşul fostului ministru, unde primar este Tiberiu Ridzi, soţul fostului ministru. Oamenii care merg să se roage semnează mai întâi că vor eliberarea lui Ridzi, apoi sărută icoanele. Potrivit Digi 24, preoţii spun că au de gând să convingă 10.000 de oameni şi că o fac doar “din dragoste pentru aproape”.

În presă au apărut informaţii că totul a fost cerut chiar de soţul fostului ministru. Tiberiu Iacob Ritzi i-ar fi convocat pe duhovnici şi le-a cerut sprijinul în contul ajutoarelor de până acum, însă primarul neagă că ar avea vreo implicare.

Monica Iacob Ridzi are de ispăşit 15 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, iar recent a fost transferată de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, ea suferind de 13 boli.

 

AbonareDistribuie:39110Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here