Usturoiul este una dintre legumele ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Este cunoscut faptul că este un remediu minunat în nenumărate boli, dar mulţi fac o greşeală de neiertat atunci când îl prepară.

Toată lumea prepară mujdeiul de usturoi cu sare, dar specialiştii spun că nu am putea face greşeală mai mare. Inginerului chimist Ștefan Manea este cel care susține că nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă.

”În usturoi există două substanțe – aliina și alinoza – despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, atenţionează Ştefan Manea, scrie Rtv.net.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic.

Din aceleaşi considerenta, nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta”, a declarat Ștefan Manea.

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here