Grupul de hackeri Anonymous a atacat mai multe site-uri islamiste, însă acţiunea lor, având ca scop să răzbune victimele atentatelor de la Paris, periclitează ancheta autorităţilor franceze, care nu mai pot monitoriza discuţiile jihadiştilor pe forumuri, relatează Le Point în ediţia electronică, scrie Mediafax.

 

 

Hackerii de la Anonymous şi-au îndeplinit în weekend promisiunea de a ataca site-uri frecventate de jihadişti, în cadrul operaţiunii OpCharlieHebdo, închizând în special platforma Ansar Al Haqq, care găzduieşte forumuri de discuţii.

„Popor al lumii, momentul este grav: la 7 ianuarie 2015, libertatea de exprimare a fost lovită”, a denunţat Anonymous într-o înregistrare video postată online sâmbătă. „Nu ne putem lăsa doborâţi, este datoria noastră să reacţionăm (…). Anonymous trebuie să amintească fiecărui cetăţean că libertatea presei este un principiu fundamental al oricărei democraţii. Ne-am luptat întotdeauna pentru libertatea de exprimare; atacarea libertăţii de exprimare înseamnă atacarea Anonymous”, au conchis hackerii.

Acţiunea Anonymous, deşi pare să aibă intenţii bune, a fost însă foarte criticată. Închiderea unor platforme jihadiste, fără a se coordona cu forţele de ordine, privează autorităţile de un instrument necesar pentru monitorizarea discuţiilor islamiştilor.

Serviciile de informaţii ar putea astfel să piardă urma unor internauţi suspecţi, deoarece atacul Anonymous îi determină să îşi schimbe modalităţile de comunicare electronică. Însă grupul de hackeri nu intenţionează să coopereze cu autorităţile, care în alte cazuri sunt ţintele atacurilor sale.

În acelaşi timp, grupuri de hackeri jihadişti, printre care Fallaga Team sau AnonGhost, îşi continuă acţiunile împotriva intereselor franceze, fără să fi obţinut rezultate spectaculoase până în prezent. Site-ul Consiliului general al Departamentului Lot a fost piratat şi ducea către pagini cu discursuri fundamentaliste, dar situaţia a fost remediată după câteva ore.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here