Protestele de la Kiev, din ce în ce mai violente: cinci manifestanţi au fost împușcați mortal

Home > Protestele de la Kiev, din ce în ce mai violente: cinci manifestanţi au fost împușcați mortal

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi în apropierea Parlamentului de la Kiev. Protestatarii au lansat un atac împotriva sediului Partidului Regiunilor al preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-au şi ocupat, aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov. Poliţia a anunţat că cinci civili au fost ucişi în timpul violenţelor. 

Traficul a fost întrerupt marţi pe toate liniile de metrou, la Kiev, iar poliţişti antirevoltă din cadrul trupelor de elită se apropiau de Maidan, piaţa din centrul Kievului care a devenit un simbol al mişcării de contestare, ocupată de aproape trei luni.

Trupe din cadrul Berkut, o unitate de elită a poliţiei antirevoltă, se aflau pe străzi în apropiere de Maidan, unde manifestanţi consolidau, de urgenţă, baricade şi smulgeau pavele, a constatat un jurnalist AFP. “Toate staţiile de metrou sunt închise”, a declarat pentru AFP Natalia Kirniţka, o purtătoare de cuvânt a metroului.

Cinci civili au fost ucişi marţi în violenţele care au izbucnit la Kiev, în confruntări între poliţişti şi manifestanţi ostili preşedintelui Viktor ianukovici, a anunţat poliţia. “Cinci civili au fost ucişi în violenţele în masă de la Kiev”, a declarat pentru AFP Olga Bilîk, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, fără să facă alte precizări.

Anterior, Oleg Musii, şeful serviciului medical al opoziţiei, anunţa că trei manifestanţi au fost ucişi prin împuşcare.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here