Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, surse citate de CNN anunţând că atacul a vizat poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Serviciile secrete americane nu pot stabili cu certitudine care au fost obiectivele atacate miercuri de aviaţia rusă în Siria, anunţă Preşedinţia Statelor Unite, citată de site-ul Politico.eu.

„Este prematur să spunem cu exactitate ce ţinte au fost vizate de aviaţia militară rusă”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

„Departamentul american al Apărării continuă să analizeze activităţile militare ruse pe teritoriul Siriei. Mai multe informaţii vor fi anunţate zilele următoare”, a spus Earnest, conform Mediafax.ro.

„Vă amintiţi că, atunci când preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin au avut oportunitatea de a vorbi, acum două zile, au fost de acord că este prioritar ca Statele Unite şi Rusia să aibă comunicaţii la nivel militar pentru a ne asigura că nu vor apărea incidente în Siria. Aceasta continuă să fie o prioritate. Oficialii militari americani au luat legătura cu omologii lor ruşi pentru derularea discuţiilor”, a subliniat Earnest.

Cel puţin 36 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene efectuate miercuri de aviaţia militară rusă în Siria, susţine Coaliţia Naţională Siriană, o grupare a opoziţiei. Statele Unite au exprimat preocupare privind bombardamentele, avertizând că intervenţia rusă nu va contribui la soluţionarea conflictului.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here