RĂZBOI ÎN CRIMEEA: paza de coastă atacată. Parlamentul ucrainean declară stare de rozboi

Home > RĂZBOI ÎN CRIMEEA: paza de coastă atacată. Parlamentul ucrainean declară stare de rozboi

Noul lider pro-rus al regiunii autonome ucrainene Crimeea, care se opune autorităţilor de la Kiev, a cerut ajutorul lui Vladimir Putin, iar Moscova a transmis imediat că va accepta cererea. Ucraina acuză Rusia că a trimis deja mii de militari în regiune şi a catalogat mişcările de trupe drept “o invazie”.

The Guardian scrie că tensiunile au explodat şi la Harkov şi Doneţk, în estul Ucrainei, unde trăiesc numeroşi etnici ruşi. La Harkov, demonstranţi pro-ruşi au intrat în sediul guvernului regional. Focuri de armă s-ar fi auzit la Doneţk, unde a fost organizată o demonstraţie pro-rusă. Informaţiile nu au fost confirmate oficial, deocamdată.

Rusia  va trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, anunţă preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, citat de AFP.

“Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.

“Decizia îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin”, a precizat Matvienko.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească “pacea şi calmul” în această provincie prorusă.
Cu puţin timp în urmă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, “prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, “prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea, situată în sudul Ucrainei, relatează AFP.

“Deputaţii îi cer preşedintelui să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei şi pentru protejarea populaţiei de situaţia arbitrară şi de violenţele din Crimeea”, a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.
Citeste mai mult aici.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here