Incheierea unei relatii este dificila. Ne simtim epuizati emotional, nesiguri si singuri. Nu e de mirare ca multi dintre noi decid sa inceapa sa se intalneasca la scurt timp dupa. Pe de o parte, relatiile de rebound sunt distractive, cu siguranta un stimulent pentru ego si este o modalitate grozava de a te deconecta de fostul tau, precum si de a face sex in mod obisnuit. Pe de alta parte, desi recuperarile, prin natura lor, nu ar trebui sa fie serioase, de obicei ne trezim atasati si, de cele mai multe ori, inimile sunt rupte din nou, ceea ce incercam sa depasim in primul rand. Si apoi sunt acele rare ocazii cand revenirea ta se dovedeste a fi sufletul tau pereche.

Decizia de a fi intr-unul sau nu este la fel de confuz ca rebound-ul. Bine ca am expus avantajele si dezavantajele relatiilor de rebound. Iata tot ce trebuie sa iei in considerare inainte de a te implica.

PRO: Sunt distractive. Sex, intalniri placute, precum si senzatia de admiratie si dorita, cu cateva pana la zero sforte atasate – ce nu este dragostea? Dupa rasturnarea relatiei rupte, nimic nu bate o distractie usoara cu cineva care te adora sau cel putin crede ca esti fierbinte.

CONTRA: Atractia este temporara . Desigur, crezi ca revenirea ta este mai buna decat fostul tau – pana la sfarsitul tuturor, nu ai putut sa-i suporti vederea. Fii sincer, toti sunt mai buni decat fostul tau in acest moment. Si pentru ca esti atat de ocupat sa te distrezi, este greu sa vezi dincolo de asta. Cu toate acestea, daca lucrurile cu revenirea voastra continua mai mult si devin mai adanci, atunci riscati sa primiti o verificare uriasa a realitatii. Poate ca revenirea ta nu este atat de grozava sau draguta pana la urma.

PRO: Face tranzitia mai usoara . Trecerea de la o relatie de lunga durata, inclusiv o casatorie, la cel necasatorit este, cel putin, schimbarea vietii. De aceea, este atat de reconfortant sa ai pe cineva sa te ajute sa navighezi in aceste ape ciudate. Datorita intalnirilor cu rebound, poti descoperi cum e sa fii in sfarsit cu cineva nou, emotional si fizic. Te simti in siguranta si mangaiat. O revenire te ajuta sa te simti increzator si plin de speranta ca te intalnesti din nou.

CONTRA: Este doar o distragere temporara . Pana cand iti iei timp sa-ti procesezi pe deplin sentimentele din relatia ta anterioara, relatia ta de rebound serveste doar ca o distragere (desi distractiva) de la lucrurile esentiale. Dupa ce ai fost cu cineva atat de mult timp, nu poti pur si simplu sa stergi acea experienta din minte. Nu traim in Eternul Soare al Mintii Nepatate. Ceea ce inseamna ca este necesar sa faci munca – vindecarea, terapia, spatiul – pentru a trece pe deplin peste ceea ce s-a intamplat, astfel incat sa poti trece cu adevarat mai departe de fostul tau.

PRO:  Iti ofera sansa de a descoperi ceea ce iti doresti. Cel mai bun mod de a-ti da seama ce vrei de la un nou partener si relatie este prin incercare si eroare. Stii ca nu-ti doresti fostul, dar acea experienta nu cuprinde pe deplin tot ceea ce ai nevoie si iti doresti de la o relatie sanatoasa si fericita. Daca te intalnesti cu alte persoane, ajungi sa-ti dai seama cu ce trasaturi si caracteristici de personalitate esti cu adevarat compatibil si cu care nu esti. Poti sa alegi ce este un deal breaker, mai degraba decat “a ramane acolo”, asteptand ca ceva sa se schimbe.

CONTRA:  Nu ai trecut complet peste fostul tau. Oh, sigur, crezi ca fostul tau este un ticalos de gradul A, dar asta nu inseamna ca esti complet peste el sau ea. Nici asta nu inseamna ca ati uitat complet momentele bune pe care le-ati impartit impreuna. S-ar putea chiar sa te trezesti ca romanticizezi despre „ceea ce a fost” si poate chiar fantezi despre ceea ce inca „ar putea fi”. Recuperarile sunt o usurare rapida a durerii de inima si, daca nu ti-ai putut permite pe deplin sa te intristezi pentru relatia ta din trecut si pentru fostul tau, atunci nu esti corect cu tine sau cu relatia ta de recuperare.

Concluzie

Recuperarile sunt complicate. Dar ceea ce ii face mai usor este sa fii pe aceeasi pagina cu revenirea ta. Comunica care sunt nevoile tale. Stabiliti-va limite. Fii clar cum te simti si daca vrei sau nu sa fii obisnuit sau serios.

Da, exista acele cazuri rare de luna albastra in care o relatie de rebound s-ar putea dezvolta intr-o relatie pe termen lung, dedicata. Dar ceea ce ajuta cu adevarat acele cazuri si toate relatiile care merg mai departe este sa faci munca emotionala. Asta inseamna sa-ti petreci timpul pentru a-ti simti sentimentele si a descoperi ce a mers prost in relatia ta anterioara, astfel incat sa poti imbunatati noua relatie.

Bineinteles ca nu strica sa te distrezi pe parcurs – atata timp cat ambele parti sunt constiente ca este strict joc, adica.