Durerile pot să fie de intensitate diferită, iar în unele cazuri afectează capacitatea de concentrare a persoanei afectate. Ca să nu depinzi de tratamentele medicamentoase, încearcă unele remedii naturale care au un efect garantat.

Migdalele constituie un remediu excelent în locul pastilelor, deoarece conţin o substanţă care se regăseşte în majoritatea analgezicelor.

În primul rând, dacă ai dureri de cap frecvente este de preferat să limitezi consumul de cofeină şi să te asiguri că te hidratezi corespunzător în fiecare zi. De asemenea, unele alimente precum brânzeturile mucegăite, ciocolata, afumăturile, vinul, produsele care conţin grâu şi fructele uscate pot să declanşeze o durere de cap atunci când sunt consumate frecvent şi în cantităţi mai mari.

Ca să nu apelezi la medicamente, iată cele mai bune soluţii naturale care s-au dovedit că atenuează durerile de cap:

1. Migdalele

În loc să arunci pe gât o pastilă este de preferat să optezi pentru un pumn de migdale crude. Acestea sunt considerate a fi un remediu excelent pentru durerile de cap, deoarece conţin salicină, o substanţă care se regăseşte în majoritatea medicamentelor pentru durere.

Este bine să consumi un pumn mare de migdale crude atunci când simţi că începe să te ia o durere de cap.

2. Pulberea de ardei iute Cayenne

Capsaicina din aceşti ardei acţionează ca un antiinflamator şi reduce intensitatea durerilor, susţin specialiştii. Numeroase studii apărute în publicaţii precum The Clinical Journal of Pain atestă faptul că atunci când este aplicat în nări se constată o reducere semnificativă a intensităţii durerilor de cap.

3. Bea un pahar cu apă

Specialiştii au demonstrat faptul că foarte frecvent durerile de cap pot să fie atenuate cu ajutorul apei plate. Astfel că înainte de a te duce la sertarul cu medicamente, bea un pahar cu apă. În general, statisticile arată că nu consumăm o cantitate suficientă de apă în timpul zilei, iar acest lucru poate să fie un prim factor declanşator al durerilor de cap.

Cafeaua, băuturile carbogazoase şi alcoolul deshidratează corpul şi trebuie evitate pe cât posibil sau consumate în cantităţi mici, suplimentate de apă plată.

4. Ceaiul de ghimbir

Celebrul Dr. Oz recomandă rădăcina proaspătă de ghimbir, care este mai eficientă decât pudra sau alte suplimente cu ghimbir. Pisează sau feliază o bucată mică de ghimbir care se fierbe apoi în apă, aproximativ 10 minute. Consumă ceaiul care are efect antiinflamator şi acţionează la fel de rapid ca o aspirină, susţine Dr. Oz.

5. Uleiul de mentă

Are un efect calmant şi atenuează durerea de cap. Este un remediu folosit de multă vreme, iar prin aplicarea lui in zonele dureroase se constată o diminuare a durerilor.

Dacă ai o piele sensibilă şi se irită uşor este recomandat să amesteci uleiul esenţial de mentă cu puţin ulei de măsline înainte de a masa zonele dureroase.

Aplică uleiul pe tâmple, frunte şi dupa urechi, masând delicat zonele respective. Vei constata o senzaţie plăcută de răcoare. Este recomandat să stai într-o poziţie confortabilă, să te relaxezi şi să bei câte o gură de apă plată, scrie eva.ro.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here