Respiratia urat mirositoare este o problema cu care ne confruntam multi, insa grav este ca uneori cauza nu este igiena precara sau alimentatia, ci o alta problema de sanatate. Multi oameni sufera de pietre la rinichi, insa putini stiu ca acestia se pot dezvolta si in cavitatea bucala.

Aceste pietre sunt cunoscute sub denumirea de pietre amigdaliene. Apar atunci cand celulele moarte, alimentele, mucusul si/sau bacteriile patrund in cavitatile in care sunt pozitionate amigdalele. Aceste substante devin mai dure sau se calcifica in timp, noteaza secretele.com. Este o afectiune destul de comuna, dureroasa, care provoaca un aspect zdrenturos si despicat al mucoasei bucale.

 

VEZI ȘI: Cum tratezi infecțiile dentare și durerile de dinti, fără medicamente. Soluția este în cămara ta!

 

Calculii propriu-zisi sunt mai greu de observat din cauza faptului ca se formeaza, de regula, chiar in spatele amigdalelor. De cele mai multe ori pietrele sunt foarte mici, dar atunci cand cresc cauzeaza respiratie urat mirositoare, dureri de urechi, sau dureri de gat.

Cel mai simplu remediu in aceasta problema este gargara cu sare, timp de 7 zile. Este indicat totusi sa consultati si un medica in care observati unele dintre simptomele de mai sus.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here