Doi bărbați din Marea Britanie condamnați pentru terorism au fost prinși într-un tren care se îndrepta spre România. Unul dintre ei nu avea asupra sa niciun document și le-a prezentat oamenilor legii doar Coranul.

Cei doi britanici au fost reținuți de polițiștii din Ungaria la bordul unui tren internaţional care circula spre Bucureşti. Ambii bărbați erau condamnați pentru finanţarea terorismului, conform MTI.

Potrivit stiripesurse.ro, cei doi britanici, Simon Jonathan K. (44 de ani) şi Trevor B. (40 de ani), au fost condamnaţi la închisoare pentru finanţarea unor acte teroriste şi eliberaţi în 2009 cu condiţia să nu părăsească Marea Britanie în următorii zece ani decât cu permisiunea autorităţilor.

În momentul în care poliţia i-a verificat, cei doi bărbaţi nu au prezentat documente valide care să dovedească cetăţenia lor sau faptul că locuiau legal în Ungaria.

Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, însă celălalt le-a predat ofiţerilor o copie a Coranului, se menţionează în comunicatul poliţiei.

Cei doi au fost reţinuţi şi aşteaptă să fie extrădaţi. Serviciul consular britanic nu l-a putut identifica pe Trevor B. ca fiind cetăţean al Marii Britanii, însă ulterior suspectul le-a oferit autorităţilor numele său real.

Numele celor doi suspecţi au apărut marţi (17 noiembrie) în sistemul informatic Schengen, fiind urmăriţi pentru că au părăsit teritoriul Marii Britanii fără autorizaţia autorităţilor.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here