Elena Udrea va fi audiată, miercuri, în Parlament. Camera Juridică de la Camera Deputaților urmează să decidă dacă Elenei Udrea i se va ridica imunitatea, după ce procurorii DNA au cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea.

Acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea sunt de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 8,1 milioane lei, fonduri publice care ar fi fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege.

„Voi cere colegilor din Comisia Juridică, să facă ceea ce trebuie să facă în această situație. Să dea aviz favorabil pentru cererea DNA. Și dacă mi-aș da demisia, trebuie să-și dea azi președintele Iohannis. Nu voi veni în Parlament să-mi susțin cauza. Voi cere colegilor să dea un aviz favorabil.

De patru ani de zile auzim că în Gala Bute Elena Udrea a luat șpaga. Nici procurorii nu spun asta. Acuzația este că am făcut mai mult efort decât alți colegi miniștri pentru ca acest eveniment să aibă loc.

Am spus de la început că da, inițial, în Guvern s-a dorit ca această Gală să fie organizată prin MDRT. Pentru că ministerul nu avea atribuție, a fost luată decizia ca evenimentul să fie promovat prin imaginea marelui sportiv”, a declarat Elena Udrea înainte de audiere.

Elena Udrea a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook prin care precizează că nu vrea ca Parlamentul să facă zid în fața Justiției și le cere tuturor „să voteze în favoarea încuviințării cererii DNA”. „Îmi voi dovedi nevinovăția în Justiție”, concluzionează Udrea.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here