O profesoară de matematică din România a fost nominalizată la Premierul Global pentru Educație, echivalentul Premiului Nobel în domeniul învățământului.

Suzy Manuela Prajea este dascăl de un sfert de secol. În cei 25 de ani de profesorat, elevii pregătiți de profesoara de matematici Manuela Prajea au venit acasă cu 64 de premii internaţionale, 133 de premii naţionale şi peste 430 de premii judeţene, scrie Globalteacherprize.org., potrivit b1.ro.

Fundaţia Varkey, cea care a înființat “Global Teacher Prize”, a selectat 50 de finaliști din 29 de țări în urma evaluării a mii de cereri din 148 de state, iar unul dintre aceștia va primi în luna martie 2016 Premiul Global pentru Educație, ce va fi decernat în Dubai.

“Global Teacher Prize” a fost înființat în 2014 de Fundatia Varkey pentru a sublinia importanța si prestigiul meseriei de dascăl și pentru a-i inspira pe copii să îmbrățișeze cariera de profesor.

În anul 2014 au fost înregistrate peste 5.000 de aplicații și nominalizări din 127 de țări, iar câștigătoarea a fost Nancie Atwell, o profesoara din Maine (SUA). La ediția de anul trecut, premul de 1 milion de dolari a fost înmânat de fostul președinte american Bill Clinton.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here