Patru romani care locuiau in Germania si-au pierdut viata in noaptea de luni spre marti in urma unui incendiu care a avut loc la mansarda unei locuinte din orasul Pforzheim, aflat la cativa kilometri de Stuttgart.

In acelasi incendiu au mai fost ranite alte 16 persoane. Potrivit PZ News, romanii aveau 28, 30, 36 si 40 de ani. Ei lucrau in transporturi. Un alt barbat surprins de incendiu a ajuns la spital cu rani grave, dupa ce a sarit de la etaj incercand sa se salveze.

 Conform autoritatilor cinci persoane din cele 16 ranite se afla in stare grava.

 VIDEO:

Numele victimelor nu sunt inca publice intrucat autoritatile au recuperat patru trupuri carbonizate insa nu au reusit sa le identifice. Anchetatorii au anuntat Consulatul roman, misiunea diplomatica urmand sa ia legatura cu rudele celor decedati pentru o eventuala analiza ADN, informeaza aktual24.ro.

Un politist a afirmat ca nu exista dovezi ca ar fi vorba de rasism, adaugand ca cladire respectiva este locuita de straini, insa nu este vorba de refugiati, conform presei germane. Cu toate acestea, in ultima vreme au avut loc zeci de incedii in centre si cladiri locuite de refugiati din Orientul Mijlociu si de imigranti esr-europeni. Tot luni noapte, un incendiu izbucnit intr-o cladire locuita in principal de muncitori bulgari si polonezi si familiile acestora intr-un mic oras din centrul Germaniei, Gudensberg. Focul a ranit 12 imigranti, dintre care cinci in stare grava, a informat politia locala, citata de AFP.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here