Ministerul de Interne a anunţat măsuri împotriva extremiştilor maghiari. Patru cetăţeni maghiari au primit, astăzi, interdicţia de a intra pe teritoriul României. Interdicţia se aplică pe o perioadă de un an. Doi dintre persoanele vizate sunt membri Jobbik.

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat, luni seară, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru cetăţeni sunt Zsolt Tyirityán, Zagyva György Gyulával, István Szávay şi Mikola Bela.

“A fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de un an, pentru patru cetăţeni maghiari: Zsolt Tyirityán, membru al organizaţiei Oastea Haiducilor, Zagyva György Gyulával, membru Jobbik, István Szávay, membru Jobbik, şi Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea declarării acestuia ca indezirabil. Referitor la aceste persoane, există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Distribuie:2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here