Premierul Victor Ponta spune că România va rezista “mai mult de 30 de minute” în cazul unui pericol venit din partea Rusiei.

Declaratia a fost făcută după ce, ieri, jurnaliştii site-ului postului de radio „Vocea Rusiei” susţineau că România nu ar rezista mai mult de 30 de minute într-un război, pentru că nu are cu ce să îşi apere teritoriul.

„Ar rezista mult mai mult. Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşa, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fraţilor de pe peste Prut”, a declarat Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Jiu, potrivit Digi24.ro.

„Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare”, a insistat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că va propune ca, în următoarea şedinţă a CSAT, să existe „o analiză foarte clară” a instituţiilor statului, inclusiv a serviciilor de informaţii, legat de ceea ce va putea face România pentru a sprijini Republica Moldova în contextul conflictului din Ucraina.

„Preşedintele o stabileşte (şedinţa CSAT-n.r.), noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT, voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit jurnaliştilor de la Vocea Rusiei, Armata Română ar fi incapabilă să apere teritoriul țării, iar în caz de război, România nu ar rezista mai mult de 30 de minute. Mai multe aici.

 

 

Distribuie:60010

1 COMMENT

  1. [email protected], [email protected] au picat ! Felicitari tuturor ! Dintre cele care mai sunt se lasa mai greu [email protected], [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here