Atunci cand suntem extrem de suparati si necajiti pentru soarta noastra dura, avem tendinta de a face lucruri negandite de care ne pare rau ulterior. Singura metoda prin care ne putem curata de gandurile necurate si de suparari este rugandu-l pe Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa ne faca mai buni si mai optimisiti.

 

Iata rugaciunea pe care trebuie sa o spui la necaz si suparare:

„Doamne, viforul necazurilor se ridica asupra mea si ape intrat-au pana la sufletul meu – dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt numarati.

La Tine deci scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie – ca Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin.”

Atunci cand treci printr-un moment de cumpana, conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Saarland, oamenii isi pot stapani autocontrolul dupa doar 5 minute de rugaciune. De asemenea, rugaciunea compenseaza efectele negative ale stresului, reducand considerabil riscul de a suferi de anxietate sau depresie.

Sursa: Caplimpede

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here