Vremea capricioasă s-a instalat peste mare parte din ţară. Capitala a fost pentru o oră sub avertizare de cod galben de fenomene periculoase. A căzut grindină, iar aversele au depăşit 25 de litri pe metrul pătrat.

 

Şi în Bârlad ploile căzute în ultimel ore au provocat inundaţii. La această oră este în vigoare o avertizare ANM, fiind aşteptate ploi pe arii extinse în regiunile din sud-estul ţării. 

COD GALBEN. A plouat torenţial sâmbătă în Capitală. Au căzut până la 25 de litri pe metru pătrat, în multe zone ale Bucureştiului.

A plouat torenţial şi în judeţul Vaslui. Pe străzile din Bârlad, apa a ajuns până la genunchi în câteva minute. Canalizarea nu a mai făcut faţă catităţii mari de precipitaţii căzută într-un timp foarte scurt, iar străzile s-au transformat într-un veritabil lac. Maşinile parcate au fost mutate din loc de şuvoaie şi purtate zeci de metri. În imaginile postate pe Facebook de localnici, se vede cum oamenii surprinşi de furtună abia reuşesc să înainteze în apa până la genunchi, iar o dubiţă care circula în zonă a rămas blocată în mijlocul străzii.
De suferit din cauza furtunii a avut şi proprietarii unui magazin alimentar, care au rămas fără legumele expuse în lădiţe, după ce apă a luat totul pe sus.

Până sâmbătă, la ora 20.00 este în vigoare o avertizare meteorologică de ploi însemnate cantitativ. Va ploua pe arii extinse în regiunile din sud-estul ţării, iar în Dobrogea cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local se vor cumula peste 50…70 l/mp. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze larafală de 60…65 km/h.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here