Pe 18 decembrie, potrivit informațiilor apărute în presă, scutul de la Deveselu va deveni operațional. În acest context, Rusia amenință din nou România. Potrivit lui Serghei Karakaiev, şeful Forţelor strategice, Rusia deţine rachete care pot distruge orice element antibalistic instalat de Statele Unite.

„Evaluările specialiştilor arată că sistemele antirachetă americane aflate în curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unităţi strategice ruse”, a declarat Serghei Karakaiev, citat de agenţii de ştiri ruse, scrie dcnews.ro.

Oficialul militar a dat asigurări că pe teritoriul Rusiei există sisteme moderne de rachete balistice ale căror poziţii nu sunt cunoscute de „inamici”.

„Există sisteme de rachete pe teritoriul Rusiei – din regiunea centrală Tver până în Irkuţk, Siberia – care sunt ascunse de atacurile inamice”, a subliniat Karakaiev

„De aceea, Rusia nu intenţionează să monteze rachete strategice în Arctica; nu sunt necesare”, a explicat şeful Forţelor strategice ruse.

Preşedintele Vladimir Putin avertiza, în urmă cu o lună, că Rusia va consolida capacităţile nucleare strategice ca reacţie la sistemele antirachetă instalate de Statele Unite în Europa de Est, precizând că armata rusă a dezvoltat armament care poate distruge orice instalaţie antibalistică.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here