De acum încolo, orice primar din România va putea fi revocat din funcţie dintr-un motiv care unora li se va părea minor. Potrivit unei legi votate azi cu unanimitate de voturi în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, mandatul unui primar va putea înceta înainte de termen în cazul în care acesta refuză să arboreze drapelul naţional al României şi eşarfa tricoloră cu ocazia Zilei Naţionale, recepţii, solemnităţi şi la celebrarea căsătoriilor. Legea a fost iniţiată de fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa.

În prezent, Legea nr. 393 din 2004 prevede doar aplicarea unei sancţiuni între 2.500 şi 5.000 lei pentru acei primari care refuză arborarea drapelului naţional, informatia.net.

Motivele care l-au făcut pe Duşa să solicite modificarea legislaţiei în domeniu îşi au rădăcina în multiplele refuzuri ale primarilor din Covasna şi Harghita de a arbora drapelul României. Cel mai recent, primarul oraşului Sfântu Gheorghe a refuzat să dea curs solicitării veteranilor de război de a arbora drapelul cu ocazia celebrării zilei acestora.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here