Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda sunt cele 10 tari calificate in finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sambata, dupa ce au trecut, marti, de semifinala care s-a desfasurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Cele 16 tari care au evoluat in prima semifinala a Eurovision 2014, marti, pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, au fost in ordinea intrarii in concurs: Armenia, Letonia, Estonia, Suedia, Islanda, Albania, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Belgia, Republica Moldova, San Marino, Portugalia, Olanda, Muntenegru si Ungaria.

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat cu piesa “Wild Soul”, nu a reusit sa se califice in finala Eurovision 2014. Cei 10 finalisti – desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura – au fost anuntati intr-o ordine intamplatoare.

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), vor concura in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2014, joi, cu piesa “Miracle”. In semifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmaresc competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala (Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia si Danemarca). Un numar de 37 de tari participa la editia din acest an a Eurovision. Marea finala a competitiei va avea loc sambata seara, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Romanii din strainatate ii vor putea vota pe reprezentantii Romaniei in finala numai daca vor urmari concursul la televiziunea publica din tara in care se afla – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei “Miracle”.

Distribuie:2030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here