La câteva ore de la decizia istorică, mii de oameni au ieşit în centrul Moscovei pentru a sărbători. Între timp, trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept “o crimă de război”. 

Un ofiţer ucrainean a fost împuşcat la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a Centrului de Topografie militară şi Navigaţie din capitala Crimeei, a declarat marţi comandantul Marinei ucrainene, Serghii Gaiduk.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat marți un acord pentru alipirea Crimeei la Rusia, acord care a intrat imediat în vigoare. Semnarea acordului a avut loc după un discurs pe care președintele rus l-a rostit în fața camerelor reunite ale parlamentului, discurs în care a subliniat că peninsula Crimeea a fost și rămâne în inima rușilor “parte integrantă a Rusiei”, dând asigurări în același timp că Moscova nu dorește o scindare a Ucrainei.

Ucraina nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii la Federația Rusă, a declarat marți purtătorul de cuvânt al diplomației de la Kiev, Evgheni Perebiinis, citat de Interfax.

 

Distribuie:4010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here