Militarii ruși au preluat controlul asupra unității de rachete din Cernomorsk, vestul Crimeii, informează Unian și Interfax-Ukraian, potrivit cărora aproximativ 200 de militari ruși îmbarcați în 14 camioane au sosit în noaptea de duminică spre luni la bază și sub amenințarea unui asalt și a utilizării armelor au preluat controlul.

Militarii ucraineni au fost constrânși să pună armele în rastele, să sigileze depozitele cu muniții și apoi să părăsească baza, scrie pe contul său de Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Ucrainei în Crimeea, Vladimir Selezniov.

La ora actuală, potrivit acestuia, doar doi ofițeri ucraineni asigură paza bazei din Cernomorsk. La rândul său, secretarul de presă al Serviciului pentru frontiera de stat, Oleg Slobodean, a declarat luni la postul de televiziune 5Kanal că în jur de 30 militari ruși au preluat controlul asupra punctului de frontieră Cernomorsk.

După cum relatează Ukrainskaia Pravda, duminică, la punctul de frontieră Cernomorsk au intrat câteva mașini, între care un camion greu Kamaz, cu 50 de bărbați înarmați în uniforme fără însemne.

 

Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here