Românii care au plecat în străinătate pentru a-și asigura un viitor mai bun sunt răsplătiți de statul român.

Conform noilor reglementări, aceștia au dreptul au dreptul să le fie restituite sumele pe care le-au plătit în plus pe taxe și impozite în țara respectivă. Pentru a intra în posesia banilor românii trebuie să urmeze câteva proceduri birocratice, să depună un dosar cu acte care să îi ateste calitatea de contribuabil.

Dana Mihaela Lupu precizează că românii pot recupera aceste taxe, deoarece, în marea majoritate a statelor dezvoltate, cotele de impozit pe venit nu sunt procentuale ca în România, informează RomâniaLiberă.ro, citat de aflasitu.ro. Este bine de știut însă ce criterii trebuie să îndeplinească românii pentru a primi banii. Iar anunțul îi vizează pe toți românii care au lucrat în străinătate și care a realizat venituri din banii din salarii în străinătate.

Totodată, de acești bani mai pot beneficia și românii care au lucrat în Marea Britanie cu contracte de tip ”self employment”. Aceștia trebuie să urmeze întocmai câteva etape simple și să cunoască; – care sunt termenele de solicitare a impozitelor plătite în avans; – care sunt formularele-tip pe care să le completeze; – care sunt documentele originale pe care trebuie să le anexeze la dosar; – care este adresa unde poate solicita restituirea impozitelor.Apoi, trebuie să execute următoarele: – să trimită/depună dosarul la biroul fiscal respectiv; – să fie disponibil pentru orice solicitări ale biroului fiscal respectiv ce pot ­apărea în cursul procesului de restituire; – să cunoască foarte bine limba ţării res­pective pentru a putea păstra cores­pondenţa cu biroul fiscal din străinătate.

 

 

Articol redactat de Michaela Maria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here